Prima zi de scoala… de vara :)


[marti]
Astazi m-am trezit tot de dimineata 🙂 Aici soarele rasarind cu o ora mai tarziu fata de tara noastra (când în țară e 7, aici e abia 6), e mai usor sa te trezesti de dimineata. Pasarelele cantau extraordinar cu noaptea-n cap. Mi-am propus de aseara ca inainte de conferintele de astazi sa trag o fuga pe la piscina hotelului.

b82fb338575a3fae6b3bd869ccc7122c00ec65a5_2000

Mai erau doar 2 doamne care inotau foarte bine in multe feluri si rapid. Cand am ajuns la treptele piscienei si am atins apa era cam racoroasa. Noroc ca nu aveam prea mult timp pentru negocieri. Era deja 7.30 iar la 8.45 era deschiderea asa ca am sarit 🙂 Mi-am zis ca o sa ma misc continuu si o sa ma incalzesc, si asa a fost. Am facut 10 ture de bazin dus-inors si s-a facut 7.45 si mi-a cam ajuns. A fost bine ca aveau si uscator de par (desi am avut casca, tot s-a udat putin. Am coborat apoi la micul dejun, rapid, in 10-15 minute am terminat si a inceput activitatea.

Au fost 2 prezentari care ne-au antrenat si ne-au trezit interesul prin felul in care au fost tinute.

smirni_e Prima invitata a fost Evghenia Smirni, grecoaica de neam dar de la master a ramas in US. Doctoratul si l-a sustinut la Universitatea Vanderbilt din Nashville, statul  Tennessee din US.  Actualmente este profesor la  Colegiul William and Mary din statul Virginia, US.

A sustinut prezentarea „Queuing Models for Optimizing Performance of Deep Neural Netwoark Serving”. Ne-a explicat cum se face evaluarea timpului in cadrul unui sistem ce serveste clienti si este bazat pe stari folosind lanturi Markov (despre care stiam din facultate de la Statistica) si ecuatia echilibrului global (global balance equation – GBE). Doamna profesoara are un stil didactic foarte placut si clar.

giuffrida_large-225x300A doua prezentare, „Software exploitation: Hardware is the New Black”, la fel interesanta si bine facuta a fost sustinuta de Cristiano Giuffrida care este asistent profesor la Universitatea Vrije din Amsterdam. Este membru fondator al grupului de cercetare pe securitate VUSec de la aceeasi institutie. Tot acolo si-a luat doctoratul sub supervizarea vestitului profesor Andrew S. Tanenbaum si a fost distins in 2014 pentru cea mai buna teza de doctorat din domeniul Sisteme de Calcul din Europa cu premiul Roger Needham Award la EuroSys si cu premiul Dennis M. Ritchie Award la SOSP pentru cea mai buna teza din domeniu la nivel mondial in 2015.

El ne-a prezentat cateva exemple de atacuri efectuate de ei in cadrul grupului de cercetare precum si imaginea de ansamblu, evolutia si prevederi ale evolutiei atacurilor la nivel software si hardware.

A urmat pranzul tot in hotelul unde se desfasoara scoala, afara, pe terasa.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

A avut fiecare de unde sa-si aleaga mancare dupa plac. La fel si desertul… pe toate gusturile.

A urmat sesiunea de prezentari ale doctoranzilor in care au fost 4 studenti de la noi de la Facultatea noastra de Informatica, si 2 studenti de la UniNE, Universitatea din Neuchatell, Elvetia, partenera in proiectul EBSIS.

0rnlrf6e_400x400Incheierea a facut-o Davide Balzarotti de la EURECOM, fiind ca o concluzie a sesiunii de prezentari si o trecere in revista a ceea ce inseamna malware prin talk-ul „Malware analysis”. Din nou o prezentare clara si la obiect.

Multumim tuturor celor care ne-au imbogatit astazi prin cunostintele pe care ni le-au transmis si mai ales prin felul lor frumos de a prezenta si de a fi ca oameni. Ne-am imprietenit si ne-am bucurat intr-un mediu atat de frumos unii de altii.

Dupa ce m-am intors in camera si am inceput sa scriu acest articol pasarelele si-au reluat si ele concertul inspirational 🙂 Maine urmeaza in a doua parte a zilei sa urcam pe varful care se vede de pe balconul camerei in care stau.

Pe maine dragii mei cu noi impresii si bucurii reinnoite!

20180710_195726

 

3 gânduri despre „Prima zi de scoala… de vara :)

Adăugă-le pe ale tale

  1. A fost foarte placuta prima zi. Cu siguranta, mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo. Toate cele bune pe mai departe! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: